Onze 5 voorkeuren van tools die je kan gebruiken voor een betere SEO

SEO tools

Wij houden van gratis tools. Op het internet zijn er talloze must-have free tools voor zoekmachine optimalisatie beschikbaar. Weet dat daarnaast er ook betalende SEO programma’s bestaan. Gebruik die wanneer je meer geavanceerde taken of ondersteuning nodig hebt.

Elke online marketeer kent ondertussen wel programma’s als Google Analytics of Google Webmastertool. In dit bericht geven we een beeld van 5 gratis SEO tools die je ongetwijfeld nog niet kent.

1. Nibbler

Geef het webadres van je website in en Nibbler tovert een mooi rapport, met scores van 1 tot 10 voor bijvoorbeeld je SEO, sociale media, links, toegankelijkheid, html code, … . Visueel ziet het er allemaal heel professioneel uit. Wat we minder vinden van Nibbler zijn echt concrete tips hoe en waar we de problemen kunnen aanpakken.

2. Fat Joe

Behendige Chrome plugin om gezwind en eenvoudig de ranking van een zoekwoord te weten te weten te komen. Ga naar de website die je wil controleren en vul het gewilde zoekwoord in, samen met het land waarvoor je het wil weten. Meer is niet nodig! Teleurstellend dat het niet beschikbaar is voor Internet Explorer.

3. Pingdom

Een rappe website betekent meer conversies en betere scores in Google. Met Pingdom kan je de laadsnelheid van elke website eenvoudig meten én krijg je een overzicht van de vertragende onderdelen. Nadeel is dat je de loading time maar kunt analyseren voor drie steden en dat je de snelheid niet kunt simuleren voor bezoeken van mobiele apparaten.

4. SEO Toolbar

Must have plugin die je meteen nuttige on-page-meta-informatie geeft van elke website die je bezoekt: welke zijn de externe backlinks, pagerank, ouderdom, enz. Met deze tool kan je altijd beter argumenteren waarom een website qua SEO beter is. Bezoekzeker de video ietsje verder op de pagina om te zien hoe prkatisch SEO toolbar wel is. Jammer dat SEO Toolbar only beschikbaar is voor de FireFox browser.

5. Plag Spotter

PlagSpotter is een webbased duplicate content monitoring en checking app. Met enkele klikken kan je constaterenof je concurrenten of blogs uit jouw vakgebied content plagiëren. Ga naar ‘view details’ om te zien wat als precies dubbele inhoud is beschouwd. De tool zou echt super zijn als het wat sneller was.

Welke SEO tools gebruik jij ?

Er zijn natuurlijk nog tientale andere applicaties om te helpen bij zoekmachine optimalisatie. Als je surft op de zoekterm ‘free SEO tools’ krijg je talloze resultaten. Minder is dat er ook veel slechte tools tussen de zoekresultaten zitten. Met de 5 gratis tools van hierboven hoef je niet meer zelf uit te vogelen of ze wel inzetbaar zijn. Dat hebben we al gedaan voor jou. Wat is jouw meestgebruikte gratis SEO tool ??

Lees ook: