De beste gratis SEO-tools 2022

De beste gratis SEO-tools 2022 Banner

Is uw website moeilijk te vinden? Heeft u geen groot budget om tools aan te kopen? Er bestaan heel veel tools op het internet die u gratis kan downloaden en/of gebruiken. Wij hebben voor u de beste SEO-tools even op een rijtje gezet.

1. Screaming Frog

Screaming Frog is een SEO Spider. Deze tool bestudeerd uw website zet alle content even op een rij, hierdoor kan je bekijken of alles op uw site geïndexeerd wordt.

Je krijgt net zoals in het voorbeeld hieronder te zien hoe je website eruitziet voor de zoekmachines, Screaming Frog zal dit doen door alle interne links op te sommen waardoor je deze mooi schematisch te zien zal krijgen. Screaming Frog heeft een betalende variant, maar met de kosteloze versie zal je al veel kunnen doen.

2. Keywords Everywhere

Een andere add-on is Keywords Everywhere deze kan zowel geïnstalleerd worden op Google Chrome als ook op Firefox. Deze extensie toont hoe de competitie eruitziet, de CPC, het aantal keer dat deze term wordt opgezocht en de actuele trends rond dit specifieke zoekwoord worden ook weergegeven.

Keywords Everywhere screenshot van alle mogelijkheden van deze add-on

3. SEO Minion

Eén van de gemakkelijkste tools is SEO Minion. Deze tool is gemakkelijk te installeren in de vorm van een Google Chrome extensie. Met SEO Minion zal je al snel zien hoe je site in elkaar zit: Werken alle links goed? Heeft elke foto een tag? Heeft elke pagina een meta description?

SEO Minion is DE tool die het je eenvoudig zal tonen.

SEO-Minion

4. SEO-Book

SEO-Book is een verzameling van tools de meest gebruikte is de keyword density tool. Je komt makkelijk te weten hoeveel keer je een bepaalde keyword in je tekst verwerkt hebt. Als het gemiddelde van van dit keyword rond de 2% is, dan zal je zeker opgemerkt worden door de zoekmachines. SEO-Book kan je enkel maar gebruiken als je een account hebt, maar deze is kosteloos. De data die je te zien zal krijgen zijn gelijkaardig aan deze van de volgende voorbeeldfoto:

SEO-Book screenshot van alle mogelijkheden van deze site

5. Answer The Public

Answer The Public is een tool die je zal tonen wat jouw doelpubliek precies wilt weten over een zeker onderwerp. De meest gezochte vragen hierover krijg je gemakkelijk te zien met deze site.

Het handige aan deze tool is dat de taal en de locatie eventueel kunnen ingesteld worden, waardoor u gemakkelijk te weten kan komen wat personen uit uw regio die ook uw taal spreken willen weten of zoeken over jouw onderwerp.

6. Keyword Surfer

Een andere gemakkelijke extensie van Google Chrome is Keyword Surfer. Gebruik deze tool om gemakkelijk te zien hoeveel er naar een bepaald zoekwoord gezocht is geweest. Als je deze extensie hebt toegevoegd in Chrome zal je in de SERP van Google een schatting zien waar je gelijkaardige zoekopdrachten, het zoekvolume en de CPC van deze te zien zal krijgen

Screenshot van Google Chrome extensie Keyword Surfer met zoekterm online marketing

Nog een tip is ook door bijvoorbeeld zelf eens je zoekopdracht in te voeren in Google. De zoekmachine zal u vervolgens zelf vertellen wat mensen nog vragen omtrent dit onderwerp of welke informatie belangrijk is. Dit is dus de ideale basis voor je SEO-materiaal!

Screenshot van de Google zoekbrowser met zoekterm online marketing