5 Tips voor goede content te creëren om je website te optimaliseren

Interessante website content is belangrijk. Niet alleen voor je SEO rankings, ook voor je social media kanalen. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om steeds maar weer interessante content voor je klanten te maken. Content creatie en inspiratie zijn steeds samen verbonden. Gelukkig zijn er echter online heel wat tools om ideeën te vinden.

Wat interessant voor de 1, is het dat niet voor de ander. Het hangt af van het item, layout, afbeeldingen, ect. Gebruik deze vijf hints goede berichten te produceren voor je site.

Bericht over het recentste nieuws

Ook jouw klanten en prospects zijn leergierig. Ze willen op de hoogte blijven van de laatste trends van jouw branche. Het internet biedt hier legio aan opties. 1 van de meest voor de hand liggende bronnen hiervoor zijn de sociale media. Op sociale media maken mensen hun voorkeuren kenbaar door te liken. Hier twee praktische kanalen hiervoor:

  • Tweetdeck : onderdeel van Twitter; toont de laatste tweets van de sites die je volgt.
  • Reddit : online community waar users stemmen welke artikelen getoond worden. Heeft 90 miljoen bezoekers per maand . Je zal er vast iets nuttigs vinden.

Volg de berichtgeving van je branche

De meeste bedrijven hebben niet de tijd om permanent nieuwe teksten te schrijven. Ga voor een mengeling van eigen input en content van derden. Volg voortdurend de info uit je sectorgebied, filter er de relevantste informatie uit en bericht naar je klanten.

Hierbij twee leuke nieuwskanalen:

  • Quora : een ‘vraag en antwoord-site’ aangevuld met blogs + reviews.
  • Google Trends : feed die de belangrijkste search voor een bepaalde periode in Google geeft. Zoek een link tussen de meest gezochte zoekwoorden op Google en een gepast item voor je site, dan is resultaat gegarandeerd.

Schrijf over exclusieve voordelen

Iedereen is geïnteresseerd in voordelen die slechts geldig zijn voor bijv. facebook fans, twitter volgers of abonnees van een newsletter. Schrijf over gratis verzendingskosten, 2-kopen -1-betalen-acties, prijsvragen, free give-aways.

Geef echte antwoorden

Schrijf over case studies, oplossingen, handleidingen, e-books. Zorg voor oplossingen van algemene moeilijkheden waar bedrijven mee worstelen. Het komt er op neer de aanwezige vakkennis van je firma te delen met je stakeholders. Stel dat u een online voetbalwinkel heeft, schrijf dan over oefeningen om bijv. de conditie te verbeteren.

Luchtig mag

Probeer humor in je stuk te verwerken. Het moet niet steeds droog zijn. Grappige afbeeldingen en video’s kunnen veel doen. De Dilbert site brengt elke dag zijn beroemde strip. Grappig, maar slaat o waar.

Conclusie

Voor goede content op je site helpen goede inspiratie bronnen. Hanteer de vijf hints uit dit bericht, en u schrijft voor taan veel gemakkelijker relevante content.

Relevante links

Online Marketing op Tumblr

Online-marketing blog

Internet- Marketing op Facebook

Twitter en eCommerce