Top 5 Vlaamse e-commerce blogs om een e-commerce expert te worden

E-commerce

Kent u de ecommerce sector inVlaamstalig België niet zo goed ? Toch een industrietak dat zich tegenwoordig in een rotvaart doorontwikkelt. Door maar een klein aantal e-commerce blogs met veel authoriteit te volgen, kent u perfect de recentste evoluties met betrekking tot SEO, SEA, Google Panda, Kolibrie en andere aanpassingen in deze sectort. Je leert de meest waardevolle tipsandtricks, tools en andere ecommerce tendenzen kennen, die direct bruikbaar op de meeste de internetsites. In deze blogpost zetten we de top 5 van de beste ECommerce weblogs in België op een rijtje.

Vooraf

Het mooie aan www is dat enorm veel info gratis en voor niks geshared wordt. Een groot aantal marketeers zien er geen graten in om hun kennis online te delen met anderen. Door elke dag 1 of 2 artikelen door te nemen over 1 backlinks, email-marketing, facebook, twitter, ect , heeft u eigenlijk geen nood meer aan kostelijke externe internetmarketing opleidingen. Onderstaande weblogs zijn echt interessant wekelijks te volgen. Ze presenteren een goed idee van online marketing.

Selectiecriteria

Om in de onderstaande top 5 opgenomen te kunnen worden, dient er voldaan te worden aan deze 6 randvoorwaarden :

  1. De taal waarin geschreven is Nederlands en de blog heeft een duidelijke band met België (via de .be domeinnaam en een Belgisch adres)
  2. Alleen ecommerce gerelateerde items worden er behandeld, en dit op een à-commerciële wijze.
  3. Het laatste geschreven artikel mag maximum 3 weken geleden geschreven zijn.
  4. De sites zijn aanwezig op Twitter en Facebook.
  5. De e-commerceblogs zijn vindbaar in de top 30 van de Nederlandstalige versie van http://www.google.be op de zoekterm ‘online marketing blog’.
  6. De rangschikking is gebasseerd op de uitslagen op aantal twitter volgers, Facebook fans en ranking in google.be, waarvoor de de beste 10 punten krijgt ect. De datum van de check was 21/10/15. Elk van de 3 parameters is gequoteerd van 1 tot 10 punten. Also rankt de blog met de hoogste score op de 3 onderdelen Twitter/Facebook/SEO van boven.

De 5 beste e-commerce – blogs

RankBlogTwitterFacebookRanking GoogleScore
1bloovi.be1284910443229
2onlinemarketingmonkey.be2045496421
2the-aim.be1145157581821
4wijs.be768930672620
5queromedia.be21024612118

Niet vergeten

Evident dat deze top niet compleet is. Maar er is bewust gekozen om enkel Belgische sites te selecteren. Er zijn er eveneens erg goede Engelstalige e-commerce weblogs (zoals Search Engine Watch).

Bent u ervan overtuigd dat er andere blogs thuis horen in de top, stuur dan gerust een mailtje, dan vermelden we hem bij de eerstvolgende update.