Linkbuilding uitbesteden

banner linkbuilding

Als het gaat om zoekmachineoptimalisatie, zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Het zijn er zoveel dat sommige impactvolle aspecten over het hoofd gezien worden. Linkbuilding is daar een van. Als je een goede linkbuilding wil doen om hoger te ranken, dan moet je hier ook veel tijd in steken. Dit is natuurlijk niet altijd evident. Daarom biedt Online Marketing Monkey de mogelijkheid om je linkbuilding uit te besteden. We kiezen de perfecte linkpartners en stellen een kwalitatief plan op.

Wat is linkbuilding?

Bij linkbuilding probeer je relevante links op andere websites te krijgen, die verwijzen naar je eigen site. Deze links worden ook wel hyperlinks of backlinks genoemd. Het is een van de vele methoden om aan zoekmachineoptimalisatie te doen. Via deze links kunnen zoekmachines websites crawlen. Ze ontdekken vervolgens of websites al dan niet veel backlinks hebben. Degene met veel backlinks worden hoger gerankt. 

Als we het hebben over veel backlinks, dan bedoelen we veel kwalitatieve backlinks. Het is beter om een laag aantal relevante backlinks te hebben, dan een hoog aantal irrelevante backlinks. Voor zoekmachines is het kwaliteit boven kwantiteit.

Belang linkbuilding

Het wordt al snel duidelijk waarom linkbuilding belangrijk is voor je website. Hoe meer relevante links je hebt naar je website, hoe beter de beoordeling van de zoekmachines. Deze beoordeling bepaalt hoe populair je site is en vervolgens op welke positie het terechtkomt in de zoekresultaten.

In de ogen van de zoekmachines is een backlink een stem, m.a.w. een site raadt zijn bezoekers aan om jou site te bezoeken via de link. Hoe meer stemmen je website krijgt, hoe relevanter en waardevoller je website gezien wordt door de zoekmachines.

Het komt er op neer dat het voordelig is om zoveel mogelijk relevante en waardevolle links naar je website te verkrijgen. Het maakt je beter zichtbaar voor zowel zoekmachines als gebruikers. Wat dan weer tot meer bezoekers en een hogere ranking leidt.

Onze aanpak

Nu je weet wat linkbuilding is ben je misschien wel overtuigd om het ook te doen. Wil je nu zekerheid dat dit op kwalitatieve wijze gebeurt, dan is het mogelijk om je linkbuilding uit te besteden aan Online Marketing Monkey. We geven je hier al een kijkje op onze aanpak!

Online Marketing Monkey werkt voor elke klant een linkbuildingplan op maat uit. Dit plan start met een samenvatting van de belangrijkste kenmerken van linkbuilding. We overlopen hier wat het is en hoe je eraan begint. Aangezien we op maat werken volgen we dit op met advies voor het uitwerken van de linkbuildingcampagne.

De campagne is de praktische uitvoering van het plan. De intentie hier is om het aantal links naar jouw site te verhogen. Dit gebeurt door de focus te leggen op de sterke aspecten van je site, zoals content, nieuwigheden, producten… Verder is het belangrijk dat we kijken naar de aspecten dat Google belangrijk vindt. Het is namelijk zo dat een link pas goed is eens die door Google erkend wordt. Om dit te bereiken moeten we rekening houden met de autoriteit, relevantie en de snelheid van de groei van de links.

Voor het geval dat je je zelf nog verder wil bezighouden met linkbuilding, tonen we hoe je je eigen ankertekst kan gebruiken en geven we je enkele tips die je ook kunnen helpen om links te genereren.

Het linkbuildingplan bevat ook een plan van aanpak voor de campagne. Het is echter zo dat de klant niet verplicht is om deze te volgen. Indien men opteert voor een andere manier van aanpak kan de klant zelfstandig tewerk gaan of samen met Online Marketing Monkey het nieuwe plan uitwerken. Ongeacht de keuze staan wij paraat om te helpen waar nodig.

Indien je al met een linkbuildingcampagne gestart bent, dan kunnen wij jou hierbij helpen door de resultaten te analyseren en monitoren. Om dit waar te maken baseren wij ons op verscheidene indicatoren die een goed beeld geven van het effect van je campagne.

Wil je zelf je linkbuilding uitbesteden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!