Google zijn nieuwe update: Google Penguin. Wat kunnen we verwachten?

Penguin

Google wil haar zoekresultaten uiteraard steeds zo zuiver mogelijk tonen. Immers, dit betekent tevreden gebruikers en zoals alle andere firma’s leeft Google van tevreden klanten. Valsspelers moeten eruit. Google gaat met Pinguïn de oorlog aan met onnatuurlijke linkbuilding technieken zoals betalende links.

Zoals iedereen weet, is Google een zoekmachine die steeds foutloos wil werken en in alle objectiviteit sites wil te tonen in haar search results, in volgorde van relevantie voor een welbepaalde zoekopdracht. Google schaaft dan ook met de regelmaat van de klok de zoekalgoritmes bij. Meestal zijn het kleine veranderingen. Google Panda van 2011 was een grote update. Zo ook Google Pinguïn van maart 2012.

Google Pinguin kan als de opvolger van Google Panda gezien worden. Eigenlijk had het geen naam. De SEO-gemeenschap gaf het de naam ” Titanic update “. Dat vond Google wat toch wat ongelukkig gekozen en gaf het de vwat positievere benaming Google Pinguïn.

Wat is het verschil tussen Google Pinguïn en Panda ?

Google Panda viseert sites met content van slechte kwaliteit. Google Pinguin is gebouwd om die websites te bestraffen die zich vergrijpen aan lage kwaliteit links, het verzamelen van linkpartners op een onnatuurlijke manier en article spinning.

Hoe werkt Google Pinguïn precies ?

Zoveel mogelijk andere relevante websites die linken naar de uw site is cruciaal om goed te scoren in de search results. Google zet in haar oorlog tegen link manipulatie meer en meer zelf-lerende tools in. Ontdekt het Pinguïn algoritme onnatuurlijke links, dan kan de bestraffing zijn dat de link zijn verliest waarde of dat de volledige site posities in de rankings verliest, wat dus vrij dramatisch is.
Wijzigt u nadien deze onnatuurlijke linkpartners, dan is dit voor Google een bewijs dat u teveel controle heeft over uw linkpartners. Door de zelflerende systemen is het gedaan om nog zoekresultaten te manipuleren. Probeert u het toch, weet dat een permanente schorsing in de Google rankings wel degelijk mogelijk is. Pinguïn is dus in staat te checken of een link al dan niet natuurlijk is. Een andere website wil haar bezoekers erop attent maken dat de info op uw site de moeite waard is.

Hier vindt u tips voor meer backlinks voor uw website.

Besluitend

De kernboodschap van Pinguin is: de search-engine-gebruikers die websites tonen die juiste, relevante, kwalitatieve inhoud hebben waarnaar ze echt op zoek zijn.